Opbrengsten AVG mini-bootcamp

 

Op 2 februari 2018 organiseerde De Kennismaatschap de mini-bootcamp “Privacyproof op school”. Het was een succes: veel schooldirecteuren en -bestuursleden, en enkele ICT-coördinatoren en systeembeheerders werden in een ochtend op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen, maar vooral over het hoe van het privacyproof maken van een schoolorganisatie. Daarnaast hebben wij als De Kennismaatschap, aan de hand van een aantal herkenbare filmpjes en een interactieve vragenronde, duidelijk kunnen maken hoe wij uw organisatie op tijd (d.w.z. voor 25 mei 2018) AVG-klaar kunnen maken.

Op deze pagina vindt u de presentaties, Kennismaatschap filmpjes en andere handige resultaten van ons seminar. Om een indruk te krijgen hoe de ochtend opgezet was kunt u de flyer van het event hier downloaden.

Op deze pagina vind u:

Presentatie Axel Eissens en Job Vos (Kennisnet)

In de eerste presentatie van de ochtend brachten twee bekende medewerkers van Kennisnet ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van databeveiliging en privacy.

Axel Eissens is specialist datalekken en databeveiliging van Kennisnet. Hij geeft in het eerste deel van de presentatie aan waarom het belangrijk is om veel aandacht te geven aan databescherming, waar je op moet letten, en hoe je dat moet doen.

Job Vos is dé juridische specialist van Kennisnet rond privacy in het onderwijs. Hij legt in het tweede deel van de presentatie uit waar je op juridisch vlak op moet letten bij de implementatie van de AVG in je onderwijsorganisatie.

Klik/tik hier om de presentatie van Axel en Job te downloaden.

Presentatie André Poot (CVO-AV)

André Poot is Staffunctionaris ICT en Privacy officer van Stichting CVO-AV; een stichting in Zuid-Holland waaronder verschillende scholengroepen vallen. Daarnaast is hij lid van de werkgroep IBP van de VO-Raad. André Poot heeft jarenlange praktijkervaring in het implementeren van databeveiliging en privacy in het onderwijs. Zijn presentatie is doorspekt met praktijkvoorbeelden en is hier te downloaden.

Lex van den Nieuwenhuizen (De Kennismaatschap)

Lex is ooit begonnen als wiskundedocent en heeft daarna in de softwareontwikkeling gewerkt. Daarna is hij als zelfstandig adviseur en trainer aan de slag gegaan in het onderwijs. Hij heeft veel inhoudelijke kennis en ervaring in het nemen van data- en privacybeschermende maatregelen om een onderwijsorganisatie privacyproof te maken. Zijn presentatie kunt u hieronder bekijken en hier downloaden.