Leren innoveren

De wereld verandert. Het onderwijs, in alle sectoren,  verandert. Ict  evenals moderne media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, ook niet uit het onderwijs. Het onderwijs wil innoveren en is dus op zoek naar betere, slimmere en efficiëntere manieren van werken om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

De Kennismaatschap inspireert en ondersteunt  scholen en onderwijsinstellingen daarbij.  De Kennismaatschap  geeft handen en voeten aan nieuwe ideeën  en ondersteunt directies, schoolleiders en docenten bij de implementatie maar ook de borging van oplossingen.

Binnen het onderwijs wordt ict zowel ingezet voor het primaire proces als voor het secundaire proces. Het primaire proces omvat alles wat met het onderwijsproces zelf te maken heeft zoals o.a. het gebruik van digitale content en digiborden en de inzet van digitale  leeromgevingen voor docenten en leerlingen. Het secundaire proces omvat alles wat het primaire proces ondersteunt zoals onderwijslogistiek en het gebruik van school- en studentadministratiesystemen.

De Kennismaatschap constateert dat deze processen steeds dichter bij elkaar komen te liggen en dat de implementatie van deze systemen daar niet los van gezien kan worden. Daar ligt de kracht van innovatie!