Marc van Maastricht

Marc van Maastricht volgde begin jaren ’90 de lerarenopleiding en gaf daarna op veel verschillende scholen les: van het vmbo tot het vwo. In 1998-1999 reisde hij door Midden-Amerika en werkte hij met de straatjongens van Bolivia. In de periode 2000-2007 werkte hij als docent, het grootste deel in het VMBO. Daarnaast voerde hij in die periode veel ICT-gerelateerde projecten uit. In 2008 kwam hij in als trainer bij een onderwijsinnovatie- & ICT-bureau. In die functie begeleidde hij scholen en docenten in het implementeren van ICT in de lessen en gaf hij trainingen op vele scholen en over uiteenlopende ICT-onderwerpen. Maar… het plezier van het contact met leerlingen trok en van 2010-2014 combineerde hij een baan als docent zijn eigen training- en adviesbedrijf: Van Maastricht Onderwijs & ICT. Sinds 2014 werkt hij 100% als freelancer begeleidt en adviseert in die hoedanigheid schoolleidingen, teamleiders, iCoaches en docenten.

Expertises:

  • Inspiratiesessies van 45 min. tot 1 uur voor het hele onderwijsteam over de toekomst van het onderwijs: welke nieuwe technologieën en ideeën zitten eraan te komen en wat heeft dat te beteken voor het onderwijs?
  • Praktische workshops voor groepen docenten of leerkrachten (10-25 personen) over het gebruik van iPads, sociale media en andere digitale middelen in de les;
  • Advies en begeleiding aangaande de implementatie van nieuwe technologieën in de school en het onderwijs;
  • Veel kennis over technologieën en werkwijzen in het onderwijs en óf en hoe die wel of niet werken in uw onderwijs.